Oznake

, , , , , , ,


Nekad uživam, nekad me mrzi ali me uvek na kraju oraspoloži farbanje jaja. Nekad dobijem inspiraciju a desi se da me muka uhvati šta novo smisliti ovaj put. No, posle svega toga što se zove ala su mi zelenoplavocrveni prsti, nokti i odozdo uzeleneli (lakiram ih posle svakog Uskrsa i sa unutrašnje strane)… sve to, bol u kičmi, napareno lice lukovinom, sirće u nozdrvama, psovke na proizvođače farbe, ide na kraju na tucanje.

Sve što uradiš dobro ili loše u životu završi se tucanjem, onda to sve ogoli,  pojede i tako…

E pošto meni ne prijaju jaja za stomak tako kuvana, ja se tucam radi reda, shvatite kako hoćete, ali tako je sa uskršnjim jajima i sa mnom, a onda jedva čekam da ih izlupam i napravim namaz ili salatu koja može poslužiti kao prilog uz meso ali i ribu,  a mnogo je laganije, osvežavajuće i preukusno.

Ovo su neka jaja koja su završila izlupana  u poslednjih par godina.

jaja1jaja2jaja4jaja5jaja6jaja7jaja 3

Ona posle malo zabave i tucanja kod mene završe u ovoj salatici, mada moram priznati da je ja jedem najčešće kao namaz u svako doba dana 🙂

Recept:

  • Iseckati sitno preostala uskršnja jaja
  • Narendati na najsitnije celer i poprskati ga limunovim sokom da ne pocrni
  • Iseckati peršun
  • Kupiti majonez ili napraviti sam
  • Pola pavlake za desetak jaja je dovoljno
  • To sve izmešati i posoliti, možda dodati još malo soka od limuna ako volite tako
  • Ostaviti malo u fižideru

To na kraju izgleda ovako

salata

Preukusno je i praktično je za brzi doručak kad počne radna postpraznična nedelja!

 

Advertisements